Profilaxia cancerului colorectal

Generalitati

Specialistii nu pot sa explice de ce unele persoane dezvolta cancer colorectal, iar alte persoane nu dezvolta acest tip de tumora niciodata. Cu toate acestea, studiile medicale au evidentiat anumiti factori predispozanti, personali sau de mediu, care cresc riscul de aparitie a cancerului colorectal. Exista factori de risc precum si factori de protectie impotriva cancerului colorectal. Doar o parte din factorii de risc pentru neoplasmul colorectal pot fi evitati, de exemplu, fumatul, care creste riscul de aparitie a cancerului colorectal este o optiune personala, in contrast cu mostenirea genetica care nu poate fi influentata.

Trebuie retinut insa faptul ca evitarea factorilor de risc nu garanteaza nici unei persoane ca nu va dezvolta niciodata cancer colorectal. S-a observat ca unele persoane cu factori de risc pozitivi pentru neoplasmul colorectal nu au dezvoltat niciodata boala, fata de alte persoane care fac boala fara sa fie identificati anumiti factori de risc.

Importanta cancerului colorectal

Cancerul care apare la nivelul colonului sau rectului se numeste cancer colorectal. Colonul si rectul sunt segmente ale intestinului gros, ultima portiune a tubului digestiv. Tumorile cu origine la nivelul colonului si rectului pot fi benigne (necanceroase) – cel mai frecvent sub forma polipilor intestinali, sau pot fi maligne, putand invada tesuturile si organele invecinate sau disemina la distanta in alte regiuni ale organismului.
Cancerul colorectal este a doua cauza de deces prin cancer in SUA si Europa. In ultimii ani numarul cazurilor de cancer colorectal a scazut usor, la fel ca si numarul deceselor datorate acestui tip de tumora. Riscul de a dezvolta cancer colorectal creste dupa varsta de 40 de ani.

Reclame

Posted on 07/11/2012, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: