Vitaminele reduc riscul aparitiei cancerului

Un important studiu al unor cercetatori americani arata ca consumul unei pastile de vitamine pe zi ar putea sa scada riscul de aparitiei al cancerului.

Timp de aproximativ 11 ani peste 15.000 de oameni au fost montorizati de catre cercetatorii americani constatandu-se faptul ca cei care consumau vitaminele prezentau sanse mai mici sa dezvolte tumori canceroase. Oamenii de stiinta au concluzionat ca desi principalul motiv de a consuma multivitamine este acela de a preveni deficientele nutritive, acest studiu vine sa sustina idea potentialei folosiri a multivitaminelor in prevenirea cancerului la persoane de varsta medie ori varstnice.Trebuie subliniat insa faptul ca acest consum de multivitamine trebuie sa fie corelat cu o dieta sanatoasa. O pastila de vitamine luata zilnic vine sa completeze cu vitamine si minerale dieta dumneavostra.

Analizele efectuate asupra datelor inregistrate in timpul studiului au aratat ca barbatii care iau zilnic multivitamine prezinta o scadere a riscului de cancer cu 8%. Cercetatorii americani nu au notat efecte notabile ale multivitaminelor in cazul cancerului la prostata, cu toate ca acestea par sa aibe efect asupra cancerului in general.

Parerile generale in lumea stiintei sunt impartite, iar unele voci vorbesc chiar de o implicare prea mare a companiilor farmaceutice in elaborarea unor studii partinitoare. Exista totusi alti cercetatori care privesc cu scepticism aceste rezultate. Unele studii au relevat faptul ca multivitaminele provoaca mai mult rau decat bine. Totusi, comunitatea stiintifica este unanim de acord cu faptul ca o dieta bazata pe fructe si legume este benefica stilului de viata modern prevenind aparitia cancerului.

Reclame

Posted on 09/11/2012, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: