Glutamatul de sodiu – un aditiv alimentar nociv

Stitii secretul care face ca  cipsurile, mezelurile si margarina, dressing-urile si supele instant, carnea si multe altele sunt atat de gustoase ca nu ne mai putem satura de ele? Stiti ce riscuri au aceste placeri culinare nevinovate? Monoglutamatul de sodiu este unul din micile secrete ale industriei alimentare, care-i hraneste pe oameni astfel incat sa nu se simta niciodata satui, ci doar mai umflati, mai somnorosi si mai neputinciosi. Este preferatul concernurilor alimentare si farmaceutice pentru ca, proportional cu cantitatea folosita, cresc vanzarile de alimente si, bineinteles, de medicamente.

Henry Kissinger, unul din strategii de varf ai politicii americane are o vorba celebra care spune tot si nu are nevoie de comentarii: Cine controleaza hrana controleaza lumea. Nu a devenit oare in ultimii 20 de ani tot mai evident pentru oricine ca romanii se hranesc tot mai prost, iar numarul afectiunilor fizice si psihice a crescut si s-a diversificat intr-un ritm ingrijorator?

Propuneri de genul celor care sugereaza inchiderea retelelor McDonald’s – ca multe alte solutii ce vin din spatiul politic romanesc – sunt doar propagandistice, pentru ca nu vizeaza cauzele ei profunde. Problema o constituie, asa cum bine s-a prezentat intr-o investigatie a unui post de televiziune, aditivii alimentari folositi la nivel industrial in hrana procesata pe care o consumam zilnic. Cauza principala este glutamatul de monosodiu – nicotina alimentelor, asa cum a fost numit de John Erb, autorul lucrarii The Slow Poisoning of America – Otravirea lenta a Americii.

Glutamatul de monosodiu sau MSG este, asa cum observa neurochirurgul Russell L. Blaylock, un alt cercetator cunoscut al aditivilor alimentari, o excitotoxina, adica un element toxic ce produce supraexcitatia unor importanti receptori si neurotransmitatori din creier, al carui rezultat este moartea neuronilor. Astfel, cu toate ca inca nu s-a stabilit o legatura directa intre boli precum Alzheimer, Parkinson, autism sau diferite forme de scleroza si consumul de glutamat de monosodiu, substanta folosita in mod curent si in mari doze in hrana noastra, este evident pentru doctorul Blaylock ca MSG-ul este un factor de agravare a acestor boli – daca nu cumva una din principalele cauze care le determina.

Reclame

Posted on 13/12/2012, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: