Durerea – un simptom

Durerea este o boala, ci mai degraba un simptom, in acest caz organismul semnaleaza prin durere faptul ca ceva s-a dezechilibrat. Durerea instalata subit indica anumite blocaje energetica, ca: traumele, crizele de litiaza biliara sau renala, atacul de cord, migrena sau sciatica.

Durerile cronice  reprezinta in cea mai mare parte inflamatii ale tesutului conjunctiv,  acestea pot fi cauzate de acumularea a bacteriilor,  virusurilor sau a toxinelor. Aparitia brusca a durerii  poate fi provocata de unele cauze mecanice, in timp ce durerea surda, cu senzatie de arsura sau tractiune este cauzata in majoritatea cazurilor de colectarea substantelor toxice. Durerile cronice pot fi prezente chiar si ani de zile, avand o frecventa mai mare decat cele acute, care pot ceda in termen de cateva saptamani.

Bacteriile, virusurile sau toxinele se acumuleaza inn special in tesutul conjunctiv.  Nici astazi, cu toate ca medicina moderna face zilnic noi descoperiri,  nu s-a putut explica intotdeauna motivele acestor durerii cronice. Uneori, insa, durerile pot fi insuportabile, sustrag multa forta vitala si astfel reduc semnificativ calitatea vietii. Analgezia eficienta reprezinta de secole unul din obiectivele majore ale stiintei medicale. Intrucat consumul regulat al medicamentelor disponibile azi poate avea si reactii adverse, merita incercate si alte posibilitati.

In cazurile in care boala sau durerea apare ca o consecinta a inflamatiei, inseamna ca se produc in exces substantele eicozanoide, adica prostaglandine si leucotriene. In aceste cazuri ne pot ajuta acizii organici omega-3 cu lantul lung, prin inhibarea sintezei de acid arahidonic, care insa reprezinta materia prima a eicozanoidelor derivate din acizii grasi omega-6, ce pot fi daunatoare organismului in cantitati exagerate.

Printre componentele algelor se numara si acizii grasi omega-3, iar in rest algele pot juca rol in reducerea nemedicamentoasa a durerii, prin evacuarea toxinelor acumulate in tesutul conjunctiv si prin restabilirea echilibrului acido-bazic.

Reclame

Posted on 18/12/2012, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: