Mancaruri care te feresc de cancer

Din pacate Romania inregistreaza cea mai mare rata a mortalitatii cauzate de cancer la nivel european. De asemenea, tot la noi in tara exista si cea mai mica rata de supravietuire dupa diagnosticarea cu o forma de cancer. Dr. Pavel Chirila sustine ca aproximativ 150.000 de persoane, adica o treime din bolnavii inregistrati in acest moment la noi ar fi putut evita imbolnavirea daca ar fi avut o alimentatie corecta.

O alimentatia gresita reprezinta unul dintre factori care, alaturi de nivelul ridicat de stres si poluarea pot grabi boala canceroasa. Dr. Pavel Chirila, autorul cartii Nu hrani cancerul!, ne ofera o serie de recomandari care ajuta sa alegem doar ce este mai sanatos din rafturile pline si sa evitam reclamele atragatoare.

Incercati sa evitati consumul de zahar rafinat! Studii recente demonstreaza ca persoanele care consuma zahar, obezi si insulino-rezistenti au un procent semnificativ de cancere, mai ales la san, prostata si colon.

Este bine sa consumati cereale integrale, pentru ca principiile lor nutritive sunt repartizate in toate straturile bobului. Cerealele se pot consuma fierte in aburi, usor rumenite sau ca produse de panificatie sau patiserie, de preferinta preparate la temperaturi joase, cu maia proprie.

Consumati multe fructe, pentru aportul de minerale si vitamine. Cel mai bine este sa le mancati crude, iar daca vreti sa faceti suc de fructe, cel mai bine este sa-l preparati prin presare, nu prin taiere. Foamea dintre mese este recomandat sa fie potolita cu fructe oleaginoase de genul nucilor, alunelor, fisticului si a migdalelor, care sunt foarte bogate in acizi grasi nesaturati.

Unele forme de cancer, precum cel de colon si de stomac pot fi prevenite prin consumul de mure datorita fibrelor alimentare continute. Murele sunt o sursa importanta de acid folic, care asigura buna functionare a sistemului nervos. De asemenea, acest fruct mai contine si acidul clorogenic, acid ce impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Proaspete murele au calitati depurative, laxative si antidiareice, in acelasi timp.  Studii recente au dovedit ca aceste fructe sunt la fel de benefice si in privinta neoplasmelor orale.

Includeti o cantitate cat mai mare de zarzavaturi dieta dumneavostra zilnica. Zarzavaturile contin celuloza cu structura fina, avand proprietatea de a scadea colesterolul. Cand incepe iarna, este recomandat sa consumati radacinoase de genul  morcovolui, telinei si a pastarnacului.

Conopida trebuie preparata la aburi, pentru persoanele cu colon iritabil. In timp ce cartofii si sfecla se recomanda sa fie gatite in cuptor. Incercati sa consumati ciuperci de trei ori pe saptamana, gatite usor in cuptor sau la gratar, si asezonati-le cu ulei presat la rece si condimente.

Obisnuti-va sa consumati zilnic ceai verde. Acest ceai previne imbolnavirea cu cancer datorita continutului bogat de flavonoide. Deasemenea, previne infectiile din timpul iernii, este tonic, depurativ si digestiv, compensand efectele nocive ale abuzului de carne.

Lactate fermentate de genul chefirului, sanei si  iaurtului contin flora lactobacilara, flora ce este necesara revitalizarii florei saprofite intestinale. In cantitati mici, vinul rosu face bine, reducand riscul bolilor cardiovasculare si neoplazice. Asadar, se recomanda un pahar de vin pe zi.

Reclame

Posted on 19/12/2012, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: