Riscurile mancarii de la fast food

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin.  Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat aceste produse de la fast-food si confirma: toate aceste produse sunt periculoase pentru sanatate.

Mancarea de la fast-food are o valoare nutritiva aproape nula, ofera calorii goale. Iar din cauza ingredientelor slabe calitativ si a modului de preparare, multe contin substante cancerigene, explica specialistul.

Combinatiile nesanatoase, precum produsele din carne cu unele lactate, duc la anemie, anorexie, la cresterea necontrolata in greutate, dar si la gastrita, ulcer, diminuarea puterii de concentrare si chiar a cancerului, sustine nutritionistul.

Si sedentarismul ne afecteaza : Stilul de viata sedentar si alimentatia nesanatoasa sunt cauza a peste 70% din bolile care ne macina astazi sanatatea, ne-a mai spus prof. dr. Mencinicopschi.

Iata cate calorii au cele mai populare preparate si ce boli grave iti pot cauza :

1. Pui prajit: 250-320 kcal – puiul prajit la rotisor e cel mai sarac in calorii, dar asta nu inseamna ca e mai sanatos. La prepararea lui se folosesc uleiuri nerezistente la caldura, care isi modifica structura si devin cancerigene.

2. Cartofi prajiti: 330 – 350 kcal – sunt un produs hipercaloric, care ingrasa. Contin multe grasimi periculoase, numite trans, care cresc riscul de obezitate, boli digestive (gastrita, ulcer), boli cardiace si afectiuni neurologice.

3. Hamburger: 320 – 450 kcal – chifla, sosurile bogate in aditivi alimentari si branza de proasta calitate transforma hamburgerul intr-o gustare extrem de nesanatoasa. Poate cauza obezitate, diabet si afectiuni cardiovasculare.

4. Hotdog: 425 – 550 kcal – carnea procesata din hotdog contine nitrit de sodiu, o substanta cancerigena. Consumat in exces, alimentul scade performantele intelectuale si creste riscul de accident vascular.

5. Kebab: 500 kcal –  kebabul de la noi e o adaptare a celui arabesc. S-au adaugat maioneza si cartofi prajiti si s-a “invelit” intr-o chifla. E periculos pentru cei care au probleme cu colesterolul, cu diabetul sau sunt predispusi la obezitate.

6. Clatite: 800 kcal – umplutura clatitelor – ciocolata sau gemuri ieftine – e cea mai periculoasa, pentru ca le poate provoca probleme bolnavilor de diabet, celor cu ulcer sau copiilor in crestere, carora nu le ofera nimic hranitor.

7. Pizza: 1.300 – 3.000 de kcal – din cauza combinatiei de ingrediente folosite, pizza e o bomba calorica si, dintre toate mancarurile de la fast-food, poate fi cea mai nociva. Iti creste periculos de mult nivelul colesterolului, dar si riscul de boli cardiovasculare.

Reclame

Posted on 04/01/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: