Vitaminele – sursa vietii

Vitaminele au un rol extrem de important. El este explicat de faptul ca constituie suportul unui element subtil (energetic si informational) pe care vegetalele il capteaza din aer si care este incorporat prin fotosinteza (sinteza energiei clorofiliene). Radiatiile solare contin o energie subtila care este stocata in moleculele vitaminice.  Aceasta energie este cunoscuta sub diverse denumiri;  noi o vom denumi element vital.

Fotosinteza estea cea care pune in miscare un adevarat lant de fabricare a substantelor vegetale, cu ajutorul radiatiilor solare. Acest proces incorporeaza acest element vital in pigmenti, categorie de substante din care fac parte si vitaminele. Vitaminele realizeaza uniunea dintre energiile radiatiilor solare vizibile si invizibile si elementele fizice, minerale, de pe pamant.

Doar vitaminele produse de natura sunt obtinute prin actiunea directa a energiilor radiatiilor solare. Numai ele au incorporata puterea elementului vital, care sustine intreaga activitate celulara. In plus, pentru ca alimentele sa conserve toata bogatia lor in vitamine si sa fie utile corpului nostru, este necesar sa fie cat mai proaspete posibil si sa nu fie contaminate de poluarea chimica.

In natura totul este miscare, iar vitaminele, datorita elementului vital pe care il contin, contribuie la accentuarea fortei vitale. Atunci cand le consumam, alimentele trebuie sa fie impregnate de aceasta forta, deoarece aceasta este conditia pentru ca energia produselor naturale sa poata fi in intregime transmisa celulelor noastre.

Rolul vitaminelor in corpul nostru

Vitaminele sunt catalizatori biologici, jucand rol de cofactori sau de activatori ai unor enzime.

Astfel, vitamina B2 este coenzima flavinenzimelor, vitamina B1 reprezinta coenzima decarboxilazelor, vitamina B6 – prin fosforilare – formeaza coenzima transaminazelor, vitamina PP formeaza partea activa a coenzimelor NAD+ si NADP+, acidul pantotenic intra in constitutia HSCoA, indispensabila metabolizarii acizilor grasi, biotina formeaza coenzima carboxilazelor, etc… Vitaminele ajuta la realizarea unor importante procese metabolice, absolut necesare cresterii si dezvoltarii organismului. Unele vitamine formeaza in celule importante sisteme de oxidoreducere, care intervin in metabolismul glucidelor, lipidelor, protidelor si al altor compusi; regleaza potentialul de oxidoreducere din celule, contribuie la transportul hidrogenului pe cale neenzimatica (vitaminele C, E, K, B2 etc.).

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele reprezinta o parte din energia si din informatia necesare transformarilor care se produc in materia organica a corpului.  Elesunt cele care creeaza legaturile dintre combustie, distrugere si reconstructia biochimica.

Aportul de vitamine trebuie sa fie, deci, proportional cu caloriile ingerate, caci vitaminele, impreuna cu elementele minerale, sunt cele care catalizeaza si favorizeaza aceste reactii de schimb. Miscarea metabolica de reinnoire continua a moleculelor biochimice este posibila datorita vitaminelor care intervin in procesele enzimatice complexe.

Miscare moleculara de distrugere-reconstructie sau stiintific catabolism-anabolism este cea care creeaza energia, iar, la randul ei, respectiva energie se afla la originea acestei miscari.

Datorita  vitaminelor, celulele pot sa asimileze, sa conserve si sa utilizeze energia vitala. Iata de un aport suficient de vitamine asimilate dintr-o alimentatie sanatoasa are efecte benefice asupra organismului, in timp ce o  determina o scadere generala a functiilor vitale si o diminuare a tonusului fizic.

Omul are nevoie sa fie in mod constant in relatie cu Natura inconjuratore si aceasta relatie se stabileste si cu ajutorul alimentelor sanatoase, naturale,  bogate in vitamine.

Reclame

Posted on 08/01/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: