Cum se diagnosticheaza oxiureaza

mare_Metode_de_igiena_in_cazul_oxiurilor_1360750184

 El se mai numeste si testul cu banda adeziva si se poate face prin intermediul testul de amprenta anala. Presupune presarea partii lipicioase a bandei scotch pe pielea din jurul anusului pacientului si observarea acestei benzii la microscop. Acest parazit are tendinta de a depune ouale in timpul noptii, cele mai bune probe se preleveaza dimineata la prima ora.

Persoanele infctate cu acest parazit isi pot preleva proba prin aplicarea bandei scotch inainte de a avea un scaun sau de dusul de dimineata, urmand ca banda adeziva sa fie inmanata doctorului. Cateodata este nevoie de mai multe probe pentru a ajunge la un diagnostic corect.

Acesti paraziti se pot observa in zona anala, pe lenjerie sau in scaunul eliberat in toaleta, unde au aspectul unor bucati de ata. Datorita marimii si culorii lor albe, oxiurii sunt greu de descoperit. Masculul este foarte rar intalnit intrucat ramane in interiorul organismului.

Ouale oxiurilor nu se observa cu ochiul liber. Cel mai usor oxiurii se observa mai usor in timpul noptii, intrucat femela iese pentru a depune ouale. In cazul copiilor se recomanda sa ii verificam la 2-3 ore dupa ce au adormit.

Medicul trebuie consultat de urgenta in cazul in care esti insarcinata, alaptezi sau ai un bebelus cu varsta mai mica de 3 luni si sunteti suspecti de oxiuri.

Reclame

Posted on 14/02/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: