Lapte integral versus lapte degresat

O echipa de medici pediatri de la Scoala de Medicina de pe langa Universitatea din Virginia a realizat un studiu potrivit caruia  a fost stabilit ca copiii care beau lapte integral cantaresc mai putin, la patru ani, decat semenii lor carora le-a fost administrata versiunea degresata a laptelui.  In cadrul acestui studiu au fost chestionati circa 11.000 de parinti cu privire la sortimentul de lapte administrat copiilor lor in varsta de doi ani: lapte integral, cu 3% pana la 6% grasimi sau degresat (1-2%) ori de soia.

Copiii care au participat la acest studiu au fost cantariti odata la inceputul experimentului la varsta de doi ani si inca o data la patru ani. S-a observat ca la la varsta de doi ani suta de 14% dintre copii care consumau lapte degresat erau supraponderali si ca o proportie de  16% din acesti copii erau supraponderali la varsta de patru ani . S-a observat ca in general, 57% dintre cazuri, copii din aceasta categorie au luat kilograme in exces dupa doi ani de experiment. Greutatea medie a micutilor care au baut lapte integral a fost mult mai mica. Aceste rezultate sunt contrare recomandarilor Academiei de Pediatrie si Asociatiei americane de Cardiologie care prevad ca, dupa doi ani, copiilor sa le fie distribuite lactate reduse in grasimi pentru a preveni obezitatea.

Aceasta pozitie este  combatuta o au medicii din Marea Britanie, care considera ca copiii sub cinci ani au nevoie de energie suplimentara pentru crestere si dezvoltare, astfel incat acestora le este indispensabil  laptele integral.

Reclame

Posted on 26/03/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: