O substanta prezenta in alimentatia noastra, vinovata pentru milioane de decese

Daca nu stiati  un procent de 15% din totalul deceselor care survin in urma infarctelor, accidentelor vasculare cerebrale si alte boli asociate inimii pe plan mondial, au fost cauzate de consumul excesiv de sare, potrivit unui studiu prezentat de American Heart Association.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au publicat un studiu potrivit caruia  consumul excesiv de bauturi carbogazoase este cauza decesului a circa 180.000 de persoane in fiecare anpoza stire

Coordonatorul acestui studiu, Dariush Mozaffarian, profesor de medicina si epidemiologie la Harvard School of Public Health a declarat ca: Masuri nationale si globale de sanatate publica, precum programe de reducere a concentratiei de sare din alimentatie ar putea salva milioane de vieti. Povara sarii este mult mai grea decat povara bauturilor dulci, pentru ca acestea din urma reprezinta doar un tip alimentar, pe care oamenii pot sa il evite cu usurinta, în timp ce sarea se afla în toate produsele”.

Intre 1990 si 2010 au fost analizate 247 de sondaje referitoare la consumul zilnic de sare, realizate pe persoane adulte, grupate în functie de varsta, sex, regiune si tara. Aceaste analiza face parte din programului Global Burden of Diseases Study din 2010, un studiu international la care au participat 488 de medici din 303 institutii medicale din 50 de tari.

Aproape 1 milion dintre aceste decese – 40% din total – au fost premature, persoanele decedate fiind oameni în varsta de pana la 69 de ani.

Circa 60% dintre decese au fost inregistrate in randul populatiei masculine si doar 40% la cea feminina. Infarctele reprezinta cauza a 42% dintre decese, iar accidentele vasculare cerebrale includ 41% dintre decese. Restul deceselor fiind cauzate de alte tipuri de boli cardiovasculare.

84% dintre decesele cauzate de consumul excesiv de sare s-au produs în tarile cu venituri mici si medii.

Reclame

Posted on 26/03/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: