Substantele chimice continute de fegume si fructe

mare_pesticide_fructe_1362704576

Substantele chimice pe care le contin fructele si legumele din UE sunt toxice pentru creier. Copiii sunt mai expusi decat adultii efectelor negative pe care le au pesticidele asupra sanatatii, intrucat chimicalele incetinesc dezvoltarea creierului.
pesticidele afecteaza creierul.

  Aproximativ jumatate din banane si aproximativ 3 sferturi din strugurii prezenti pe piata europeana au fost contaminati cu substante chimice periculoase pentru sanatate.

Cu toate ca producatorii garanteaza pentru siguranta pesticidelor, cercetatorii solicita forurilor europene inasprirea legislatiei din cauza pericolului pe care aceste substante il reprezinta pentru sanatate.

La sfarsitul saptamanii trecute s-a publicat un studiu citat de Reuters, care arata ca substantele chimice descoperite in fructele, in legumele si in cerealele de pe piata europeana pot fi toxice pentru creier. Testele de pana acum nu au luat in calcul riscul pe care il prezinta pesticidele asupra creierului. Daca inainte se stia ca ele afecteaza activitatea creierului la insecte, acum putem spune ca aceste efecte se manifesta si in cazul omului, a declarat Philippe Grandjean, cercetator la Harvard School of Public Health si la University of Southern Denmark.

Concluziile studiului au fost elaborate pe baza evaluarii a peste 200 de rapoarte internationale privind influenta pesticidelor asupra creierului. Peste 50% din produse, contaminate.

Datele preliminare ale unui raport oficial, care va fi publicat, arata ca o jumatate din produsele vegetale comercializate in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt contaminate cu pesticide. Cinci dintre substantele cel mai des intalnite duc la aparitia cancerului si afecteaza sistemul hormonal.

Reclame

Posted on 29/03/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: