Detoxifierea este necesara

Corpul nostru detine propriile mecanisme de detoxifiere (Sense About Science, 2006). Pielea si mucoasa ne protejeaza de penetrarea toxinelor si microorganismelor, in vreme ce ficatul incearca sa transforme substantele periculoase produse in interior sau provenite din exteriorul organismului in forme nedaunatoare si excretabile. Materiile in exces: reziduurile medicamentelor si metabolitii hormonilor se elimina prin urina, cu ajutorul rinichilor. Alimentatia corecta, consumul alimentelor ecologice si aportul abundent de fluide, regenerarea florei intestinale si respectarea a 1-2 zile de fructe pe luna ne poate ajuta organismul sa indeparteze compusii nocivi sau prezenti in exces. Metodele mentionate sunt de obicei suficiente, dar in anumite situatii echilibrul corpului este tulburat. In asemenea cazuri se impune restaurarea constienta a armoniei pierdute.

Organismul nostru ar trebui sa se adapteze la noile conditii cu aceeasi viteza cu care se modifica mediul nostru inconjurator.

Din pacate, mecanismul nu functioneaza la toata lumea si intotdeauna asa cum ar impune conditiile.

ImuneSistemul imun functioneaza precum un filtru – receptioneaza, interpreteaza si transmite miile de informatii primite pe secunda. In functie de individ, se poate intampla ca mai devreme sau mai tarziu filtrul sa nu mai permita trecerea anumitor informatii suspecte, care cu timpul pot obtura porii. Fenomenul poate imbraca aspecte diferite de la persoana la persoana, caci fiecare simptom poate avea diverse cauze si totodata o anumita cauza poate determina simptome foarte variate. Daca de exemplu cineva este alergic la liliacul inflorit de pe strada sa, nu este necesara eradicarea tuturor copacilor infloriti, deoarece nu toti locatarii strazii reactioneaza prin alergie. Nu putem afirma nici faptul ca obturatiile (plombele) din amalgam provoaca cefalee si eruptii. Probabil nici mai multe obturatii vechi nu determina probleme, dar in alte cazuri se poate intampla ca si la mai multi ani de la indepartarea obturatiilor sa mai persiste simptome severe, ca de exemplu dureri articulare, infectii micotice, etc. Tocmai de aceea se impune tratarea problemei in maniera individuala, fiind indispensabila consultatia, opinia si ajutorul specialistului.

Toxinele sunt pretutindeni – detoxifierea este necesara!

Parerile sunt foarte variate in privinta acestui subiect. Desi conceptul de detoxifiere nu este strain, multi nu prea stiu in ce consta sau cum se realizeaza, intrucat nu cunosc corelatia dintre toxinele patrunse in organism si bolile cronice induse de acestea. Problema zilnica a poluarii si consecintele sale nu sunt constientizate adecvat, astfel ca multi nu aloca suficienta importanta, fiind ghidati de motto-ul asta pe mine nu ma afecteaza. Este lesne de inteles, caci informarea pe aceasta tema este globala, generala si prea putini stiu ca ne afecteaza pe toti. As dori sa ofer cititorilor mei calea informarii si a solutionarii problemei, inlaturand orice urma de panica sau teama.

Bazandu-ma pe experienta acumulata de-a lungul anilor pot afirma ca detoxifierea reprezinta prima si cea mai importanta etapa a vindecarii! Daca tratamentul nu se incepe cu detoxifierea, ne putem astepta ca simptomele sa recidiveze, deoarece toxinele pot bloca in organism procesele metabolice curente. Cu alte cuvinte se poate sista fluxul energetic. Schematic, fenomenul poate fi imaginat ca dupa ce iesim de pe autostrada suntem brusc nevoiti sa continuam calatoria pe un drum de pietris.

Reclame

Posted on 20/05/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: