Pericolele care bantuie spitalele – infectiile spitalicesti

pericole

Acum cativa ani, un articol publicat in Jurnalul Medical de renume, JAMA, a fost un apel de trezire pentru intreaga lumea: Tratamentul medical reprezinta a treia cauza de deces in Statele Unite. In fiecare an, 225.000 de oameni mor din cauza interventiilor chirurgicale, medicamentelor, infectiilor dobandite in spital sau de pe urma greselilor facute de personalul medical.

Cea mai infricosatoare parte a acestui raport era reprezentat de faptul ca factorul comun a celor mai multe decese il reprezinta medicamente administrate corect – nu greselile! Acest lucru inseamna ca 300 de oameni mor in fiecare zi in Statele Unite, din cauza medicamentelor administrate corect – asta ar insemna ca intr-o saptamana, numarul mortilor este comparabil cu 9/11 atacuri precum cel de la World Trade Center. Retineti acest numar de decese se intampla saptamanal. Trebuie avut in vedere faptul ca acest raport a analizat numai decesele colegate de spitale sau care s-au intamplat in spitale, si ca nu toate decesele colegate de administrarea medicamentelor au fost raportate ca atare, prin urmare, numarul adevarat este probabil mai mare. Produsele farmaceutice reprezinta o afacere foarte riscanta. Ele sunt atat de periculoase incat este mai bine sa stai departe de ele cu totul, cu exceptia cazului in care exista un motiv bine intemeiat pentru a le lua. A doua cauza principala in randul deceselor legate de medicina il reprezinta infectiile aparute in spital – infectii numite nosocomiale. In articolul publicat in JAMA, aceste decese au fost estimate la aproximativ 80.000 pe an – un numar mai recent este de 90.000 decese pe an, si estimarea este considerata a fi prea mica. In Europa, aproape 2 milioane de pacienti sufera de o infectie nosocomiala in fiecare an si 175.000 mor. Spitale sunt cunoscute a fi motive de crestere pentru tulpini multi-rezistente de bacterii, cum ar fi MRSA. Daca nu vrei sa te imbolnavesti, ar trebui, probabil, stai cat mai departe de spitale si de produsele farmaceutice. Puteti percepe din randurile scrise ca sunt un pic amarat de aceste situatii, care se datoreaza faptului ca cu toate ca aceste statistici au fost facute publice si sunt disponibile tuturor, aparent nu sunt in masura sa provoace publicului larg o asemenea emotie incat sa-si reconsidere punctul de vedere. O mare parte a populatiei inghite constiincios zilnic ratia de pastile, devenind astfel vaci de muls pentru industria farmaceutica. Este aparent irelevant ca un numar atat de mare de persoane mor din cauza medicamentelor, ca atat de multe studii care sunt publicate contin articole despre pericolele care au ca radacina produsele farmaceutice si chiar ca tot mai multi oameni cunosc personal ce inseamna efectele negative ale medicamente – avand in vedere lunga mea lista de prieteni, rude si cunoscuti, care au sufera datorita efectelor secundare severe ale medicamentelor – efecte care variaza de la moarte la insuficienta hepatica, presupun ca mai toata lumea are o astfel de expunere personala – insa se pare ca majoritatea persoanelor prefera sa aiba incredere in cuvintele rostite de omul (sau femeia) cu halat alb, care, din pacate, de obicei, nu citeste studiile si prefera sa mearga cu ceea ce inseamna „procedura standard”.

Eficacitatea multor dintre aceste medicamente, din pacate, nu este la fel de bine documentata ca nocivitatea lor – sau mai bine spus, in cele mai multe cazuri se dovedeste ca aceste medicamente nu au facut nici o diferenta semnificativa sau chiar nu au avut nici un efect. Nu ma pot stapani sa nu devin un pic cinic cand vad ca toate aceste lucruri par sa aiba o influenta redusa asupra disponibilitatii unei persoane obisnuite sa isi ia pastilele. In al doilea rand agentiile guvernamentale nu obosesc impunand noi reguli medicinei nutritionale si industriei suplimentelor nutritive, invocand scopul de a „proteja oamenii de rau”. Se lanseaza avertismentele care au in vedere pericolele cauzate de vitamine, minerale, plante medicinale si alte produse naturale, iar unele dintre ele sunt chiar declarate ilegale. Si totusi, se intampla foarte rar ca un astfel de produs sa aiba efecte negative serioase, in timp ce mii de oameni mor in fiecare saptamana din cauza produselor farmaceutice, interventiilor chirurgicale si infectiilor nosocomiale. Este absurd.

Cel putin putem decide sa nu facem parte din acest circ si sa stam departe de “binecuvantarea” acestor medicamente periculoase.

Reclame

Posted on 28/05/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: