Baile cu apa sarata

 

baie cu sare Baia cu sare este un remediu traditional din medicina populara, care se aplica si acum cu un succes extraordinar.  Baia cu sare se e prepara astfel: intr-o cada de apa calda de aproximativ 150 de litri se pun 2 kg de sare, amestecata in prealabil cu putina apa fierbinte, pentru a se dizolva mai usor.  Baia dureaza aproximativ 30 de min. In timpul bai este important ca temperatura apei sa fie mentinuta mereu la peste 37°C, pentru ca actiunea terapeutica sa fie maxima. Cercetatorii au observat ca aceste bai, care se fac de regula odata la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice in preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile inainte), cand este de altfel recomandat sa fie incepute. Iata indicatiile acestor bai:

Dermatozele infectioase – se face baie doar la partea afectata timp de 15 minute. Baia se pregateste astfel: se puna a 7 linguri de sare la litru. Pielea nu se sterge imediat dupa baie, ci doar se tamponeaza putin si se lasa sa se usuce. Acest remediu este excelent in tratarea infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci parazite).

In cazul reumatismului se recomanda doua bai complete  pe saptamana cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au obtinut si cu sarea de mina cu cristale mari.

Pentru cistitele, infectiile urinare se fac bai complete sau bai de sezut cu apa ceva mai sarata, in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa nu insuportabila. Baia se prepara astfel 5 linguri de sare la litru.  Imediat dupa baie va veti sterge si va veti relaxa la caldura, evitand expunerea la frig sau curent.

In cazul anexitei, metroanexitei  se  procedeaza la fel ca in cazul  infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata de baie putina tinctura de iod. Este eficienta ca adjuvant si in anumite infectii genitale.

Pentru a combate raceala si gripa se fac bai la picioare (talpi si glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la litru). Baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa transpiram.

 

Reclame

Posted on 25/10/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: