Indulcitori naturali si sanatosi

indulcitori naturali

Daca v-ati convins ca trebuie sa renuntati la zahar dar ati ramas dependenti de gustul dulce, aveti pe piata cateva solutii de indulcitori naturali, prietenosi cu organismul, disponibili mai ales prin magazinele de tip Plafar. Iata-le:

Siropul sau nectarul de agave – obtinut din seva unei specii de cactus, agave tequilana sau agava albastra, din care se obtine si  tequila mexicana. O lingurita de sirop de agave indulceste mai mult decat una de zahar, dar nu creste glicemia, putand fi folosita si de catre diabetici. Bogat in vitaminele B, C, D, E si minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu, crom a fost utilizata pentru prima data de care Aztecii ca indulcitor.

Stevia (sirop si pudra) – prezinta un indice glicemic foarte mic si zero calorii. Din acest motiv, este recomandat diabeticilor si persoanelor care tin regim de slabire. Din frunzele de stevia, asemanatoare celor de menta, se extrage o substanta indulcitoare care contine vitaminele A si C si magneziu. Pudra de stevia este ideala in prepararea prajiturilor.

Siropul din malt de orz – folosit cu precadere in Orient, contine 65% maltoza si proteine. Este un indulcitor natural sanatos, care  ajuta la normalizarea tranzitului intestinal.

Siropul de artar – bogat in minerale, fiind recomandat pentru sanatatea intregului organism: imbunatateste sistemul imunitar, ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular si reduce riscul de aparitie a cancerului. Sucanatul. Este obtinut prin deshidratarea sucului de trestie de zahar, reprezintand forma cea mai pura a zaharului. Este integral si nerafinat, eliminandu-se doar excesul de apa si pastrandu-se melasa si celelalte oligoelemente intacte, ceea ce ii confera un gust specific, de caramel.

Sucanatul – recomandat ca fiind o varianta sanatoasa a zaharului, produs in Brazilia.

Mierea – in afara puterii de indulcire, poseda si proprietati antiseptice si antioxidante. Mierea este bogata in vitamine, mai ales complexul B, si minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. Deoarece are o valoare calorica mare, trebuie consumata cu prudenta.

Reclame

Posted on 13/12/2013, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: