Cercetari care leaga porumbul modificat genetic de cancer

Image

Profesorul Gilles-Eric Séralini, profesor de biologie moleculara la Universitatea Caen in Franta, adus o lovitura puternica intregii organizatii stiintifice si de tip corporatiel. Intr-un peer-revizuit jurnalul NE, Toxicologie Alimentara si chimica, a raportat rezultatele unui studiu €3,2 m. Daca sunt  hraniti cu porumbNK603 o cultura modificat genetic tratat cu ierbicird Monsanto’s Roundup – timp de doi ani, sau expusi la acest ierbicid pe aceeasi perioada de timp, sobolani dezvolta niveluri mai ridicate de cancer mamar si mor mai devreme. Séralini sugerat ca rezultatele ar putea fi explicat prin efectele desruptive ale ierbicidului asupra glandei endocrine si excesului transgenei in OMG.

Acest studiu a fost o dinamita stiintifica. A fost prima data cand porumb care contine aceste gene specifice, au fost testate pe sobolani pe o perioada care depasea doi ani – aproape intreaga lor durata de viata spre deosebire de studiile de 90 de zile solicitate de autoritatile de reglementare. Aproximativ o duzina de studii pe termen lung ale diferitelor culturi modificate genetic nu au reusit sa gaseasca efecte similare. Studiul Séralini, de asemenea, a avut in vedere si toxicitatea ierbicid Roundup atunci cand alimentat direct sobolanilor.

Daca studiul este aprobat ca fiind unul veridic, atunci argumentele industriei care sutin ca porumbul modificat genetic este sigur ar putea fi fatal compromise, cu consecinte imense pe plan politic, financiar si social.

Reclame

Posted on 31/01/2014, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: