Practicarea unei miscari fizice regulate scade riscul de accident vascular cerebral

mare_Practicarea_unei_miscari_fizice_regulate_scade_riscul_de_accident_vascular_cerebral_1376038896

In iulie 2013 revista Stroke a publicat un studiu al cercetatorilor de la o universitate din America de Sud. Acest studiu a cuprins 27.000 subiecti americani (atat barbati cat si femei, de toate culorile in proportii aproximativ egale) cu varsta peste 45 ani.

Subiectii au fost urmariti o perioada indelungata de timp (5-7 ani), dintre acestia 33% au fost clasificati ca fiind inactivi, cu cel mult o ora de activitate fizica pe saptamana.

Cea mai stransa corelatie dintre activitatea fizica si incidenta accidentului vascular cerebral s-a observat in randul barbatilor, cei dintre ei care aveau cel putin 4 sedinte de activitate fizica pe parcursul saptamanii in cadrul careia transpirau intens, au prezentat o incidenta a accidentelor vasculare cerebrale cu cel putin 20% mai mica in comparatie cu subiectii inactivi.

In cazul subiectilor de sex feminini corelatia a fost mai slaba, demonstrandu-se insa eficienta practicarii unui tip de sport mai putin intens pe o durata mai indelungata (o plimbare de trei ore si jumatate) in sensul scaderii incidentei accidentelor vasculare cerebrale.

Practic am putea compara activitatea fizica regulata cu efectul unui medicament, ce nu prezinta efecte secundare. Miscarea favorizeaza fluxul sangelui, ajutand la normalizarea tensiunii arteriale, si astfel prevenind instalarea obezitatii si a diabetului. Se cunoste faptul ca obezitatea si diabetul reprezinta doi factori predispozanti ai afectiunilor cardio-vasculare, tratarea acestor afectiuni fiind cu atat mai importanta in cazul unei afectiuni cardiace sau vasculare deja existente.

Alaturi de o alimentatie sanatoasa, miscarea reprezinta un stalp al sanatatii si echilibrului organismului

Reclame

Posted on 24/03/2014, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: