Astazi parazitii nu mai sunt limitati la anumite regiuni geografice

paraziti

Unii sustin ca te poti infesta cu paraziti doar in regiunile tropicale si ca anumiti paraziti asa ca paraziti Fasciolopsis Buski pot fi gasiti numai in tarile din Asia. Dar este adevarat acest lucru?

In primul rand trebuie sa luam in considerare faptul ca Fasciola hepatica, un parazit ce apartine unor regiuni precum America si Europa, este aproape imposibil de distins de Fasciolopsis Buski si in al doilea rand, datorita globalizarii astazi lumea este atat de strans unita incat paraziti nu sunt limitati de frontiere si, prin urmare, asa cum a remarcat Dr. Clark paraziti nu mai sunt limitati doar la zonele tropicale. Oamenii calatoresc in toata lumea si aduc acasa pe langa suveniruri placute, si boli precum cu malarie sau alte infectii, astfel incat nu mai putem sustine faptul ca F. Buski este limitat doar la regiunea Asiei.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, de exemplu bacteria Helicobacter pylori este originara din Africa si ca, dupa ce a parasit Africa de Est, populatia H. pylori s-a raspandit in unele zone ale Africii de Sud, Vest si Est, in India si Asia de Est. De exemplu genele bacteriei izolate din Europa arata unele influente din Asia Centrala – o indicatie a faptului ca ea a imigrat in Europa din Asia.

Schimbarile climatice pot modifica distributia geografica a bolilor parazitare, precum si sa promoveze transmiterea de paraziti si cresterea lor ca numar. Un studiu in acest sens a fost realizat pe trematode. Rezultatele obtinute sugereaza faptul ca mici schimbari in temperaturii aerului si a apei prognozate de catre mai multe modele climatice nu va influenta doar distributia geografica a unor boli, dar pot promova, de asemenea si proliferarea mai multor stagii de dezvoltare ale acestor paraziti in multe ecosisteme

Reclame

Posted on 16/04/2014, in detoxifiere si deparazitare. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: